Káli Présházikó Házirendje

A Káli Présházikót nagy gonddal alakítottuk ki, hogy minél pihentetőbb legyen az itt tartózkodásotok. Cserébe annyit kérünk, hogy az alábbiak betartásával Ti is vigyázzatok rá, hogy a következő látogatásotok során hasonló színvonalon tudjatok pihenni.

 • Dohányzás, gyertya, tűzvédelem

Dohányzás, gyertya, mécses, füstölő használata az épületben tilos, tűzrakás a kertben nem megengedett.

 • Érkezés/ távozás

Az érkezés napján 14:00 órától tudjátok elfoglalni a szállást, a kijelentkezés napján pedig 11:00 óráig kell elhagynotok a házikót.

Amennyiben ettől eltérő igényetek lenne, jelezzétek. Ezt a lehetőségek függvényében rugalmasan kezeljük.

 • Kapacitás

A Káli Présházikó 2 fő kényelmes befogadásra alkalmas. Felnőttbarát szálláshely. A szállás nagyobb társaságok vagy kisgyermekek tartózkodására nem lett alkalmassá téve. Rendezvények, bulik tartása nem megengedett.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelemét, hogy a Káli Présházikóban az akadálymentesítés jelenleg nem megoldott. A kétszintes épület korlát nélküli lépcsője, a terasz korlát kiképzése gyermekek számára veszélyt hordozhat magában.

 • Biztonsági előírások

– Bármely elektromos hiba észlelése esetén kérjük kapcsoljátok le a bejárati ajtó melletti villanyóra biztosítékot.

– Kenyérpirítóban csak vékony szelet kenyereket pirítsatok és használat után kapcsoljátok ki kérlek.

– A házikó teljes területén tilos dohányozni és bármely pirotechnikai eszközt (pl gyertya) használni.

– Tűz esetén haladéktalanul értesítsétek a tűzoltóságot (105 vagy 112) és hagyjátok el az épületet a két kijárat bármelyikén.

– Menekülő útvonalakat hagyjátok szabadon.

– Kérjük ne engedjetek be idegen személyt a házikóba.

– Ügyeljetek rá, hogy ne maradjon érték a kocsiban, illetve távollétetek során a házikóban. Esetlegesen eltulajdonított vagy elveszett eszközökért felelősséget vállalni nem tudunk.

– Mielőtt elhagyjátok a házikót győződjetek meg kérlek, hogy biztosan bezártátok-e az ajtókat.

 • Fűtés, hűtés, víz, meleg víz

A Présházikó öko-szemléletmódban került felújításra. Ennek révén energiatakarékos fényforrások, légkondicionálóval történő hatékony fűtés, valamint esővíz újrahasznosításával nyert folyóvíz rendszer került kialakításra. Utóbbi, a biztonságos vízellátás érdekében víztartályba hozatott csapvízzel került kiváltásra. Fontosnak tartjuk ennek a páratlan környezetnek a megőrzését, kérjük vendégeinket hasonló szemléletben történő víz és egyéb energia használatra. A Káli Présházikó hőmérséklete a tető szigetelés, valamint egykori pince felépítmény jellege miatt a tavaszi, őszi és nyári hónapokban nagyjából állandó. Szükséges esetben a felső szinten lévő légkondicionáló berendezéssel hűthető, ugyanezzel az eszközzel fűthető. A helység méretéhez képest nagy teljesítményű berendezés hamar az általatok kívánt hőmérsékletet teremt, így kérjük amennyiben nem tartózkodtok az épületben, vagy nyitva lévő ajtó mellett a berendezés használatát mellőzzétek. Meleg vizet 50 literes, folyamatosan működő bojler biztosítja, a víz ellátásról pedig szűrt esővíztároló vagy a folyamatosan töltött víztartály gondoskodik. Ennek korlátosságára, valamint a környezetre való tekintettel kérjük, felelősségteljesen fogyasszátok. A víz fürdésre, mosogatásra megfelelő, emberifogyasztásra ásványvíz ajánlott.

 • Parkolás

Autóitokkal közvetlen a ház előtti ingyenes privát parkolóban tudtok parkolni. Kérjük parkolásra az erre kijelölt kavicsos részt vagy a kertet használjátok. A közvetlen házikó előtt kialakított kavicsos parkoló fölé részben benyúló diófáról kisebb ágak, dió hullhatnak. Szeles időjárás esetén, kipakolást követően parkolásra inkább a néhány méterrel lejjebb elhelyezkedő kert használata ajánlott. A Káli Présházikó szinte valamennyi időjárási körülmény között megközelíthető, azonban az utolsó pár száz méteren lévő, szőlő lugasok közt vezető földút miatt autóval lassú, óvatos vezetés ajánlott.

 • Berendezési tárgyak használata

Kérjük, hogy a berendezési tárgyakat rendeltetésszerűen használjátok. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, hűtőgép, beltéri szövetkárpitos fotelek, stb.) ne vigyétek ki a kertbe, teraszokra. A kültéri bútorokhoz tartozó párnákat és egyéb eszközöket esős és szeles időben, valamint éjszakára ne hagyjátok a kertben vagy a teraszokon.

 • Szálláshely zárása

Kérjük távozáskor zárjátok be a házikót, a kulcsot rakjátok be a villanyórában található kulcs-dobozba és tekerjétek el a számzárat.

 • Étkezés

A környék éttermek, vendéglátóhelyek tekintetében jól ellátott. Amennyiben mégis otthon kívántok főzni, úgy a Káli Présházikó egy minimálisan szükséges berendezéssel felszerelt konyhával rendelkezik. Kérjük étkezésre ezt a helyiséget, vagy a teraszokat használjátok.

 • Bevásárlási lehetőségek

Bevásárlási lehetőségek (Lidl, Aldi, Tesco) néhány kilométeren belül találhatóak Tapolcán, illetve Kisapátiban az ABC, valamint Búzalelke pékségben. Ez utóbbiban érdemes előzetes rendelést leadni.

 • Háziállat

A Présházikó kialakításából és a hozzá tartozó terület bekerítetlen jellegéből fakadó kockázatok (környéken élő vad- és haszonállatok) miatt házi kedvencek fogadása az alábbi Kutya házirend tudomásulvételével, valamint kutyusok által esetlegesen okozott károkért történő felelősségvállalás mellett lehetséges.

 • Műszaki hiba

Esetleges technikai zavarokat, beleértve az ellátó rendszerekben (víz, villany) bekövetkezett kimaradást, sérült vagy nem működő berendezési tárgyakat kérjük haladéktalanul jelezzétek bármely elérhetőségünkön.

 • Átengedés

A házikó használatának 3. félnek történő bármilyen jogcímen történő átengedése csak a Káli présházikó csapatának előzetes tájékoztatása mellett lehetséges. Az esetlegesen keletkező károkért mindenkor az átengedő fél felel.

 • Felelősség

A Káli Présházikó nem rendeltetésszerű használatából, illetve a Házirend megszegéséből származó károkért Ti feleltek. Biztonságos környék, ennek ellenére ügyeljetek értéktárgyaitokra, vagyontárgyaitokért az üzemeltető felelősséget nem tud vállalni.

 • Kontakt

A tartózkodás ideje alatt apróbb technikai probléma felmerülése-, esetleg soron kívüli takarítás, illetve a konkrét érkezés, távozás időpont kapcsán kérjük keressétek Németh Marikát a +36 (30) 701-5965-os telefonszámon. Marikától kapjátok meg a kulcsot, szokásostól eltérő időpontban történő érkezés esetén pedig a kulcsdobozból tudjátok kivenni azt. Távozáskor ne feledjétek kérlek visszahelyezni a kulcsot a dobozba és eltekerni a számzárat. Amennyiben erre szükség lesz, az aktuális kódot Marikától kapjátok meg.

Egyéb, pl esetleges vízellátás vagy foglalást érintő kérdésekben pedig a kapcsolat@kalipreshaziko.hu vagy a +36 (30) 676-8595-on kereshettek bennünket.

Kellemes pihenést kíván a Káli Présházikó csapata!

Kutya házirend

 1. Kizárólag szobatiszta, nem rágós kutyusok szállhatnak meg a Káli présházikóban, olyan gazdi felelős felügyelete mellett aki képes az állat viselkedésének kontrollálására.
 2. Kizárólag lakásban tartott és szeparációs szorongással nem küzdő kutyust hagyjatok magára a házikóban, és lehetőleg minél kevesebb ideig. Az esetleges szeparációs szorongásból adódóan a kutyus által okozott károkért fenntartjuk a jogot értékarányos kártérítés követelésére.
 3. Kérjük, hogy minden esetben használjatok higiéniai zacskókat a Káli présházikó területének tisztán tartására ügyelve.
 4. Kérjük a zuhanyzóba, ágyba, fotelkékre ne engedjétek házi kedvenceiteket.
 5. A kutyusok semmilyen esetben nem hagyhatóak a házikóban és ahhoz tartozó területen felügyelet nélkül a korlát nélküli lépcső, illetve a terasz korlátok kiképzése, valamint a présházhoz tartozó terület kerítetlen jellege miatt. A fenti építészeti kialakítások-, illetve Káli présházikó nemzeti parkbéli elhelyezkedéséből adódóan a birtokra tévedő különféle vad-, és egyéb háziállatok miatt veszélyt jelenthetnek felügyelet nélkül hagyott kutyusok számára.

A fenti szabályok a vendégek és a kutyusok zavartalan pihenését, egészségének és testi épségének védelmét, a berendezések megóvását egyaránt szolgálják.

Köszönjük megértéseteket és együttműködéseteket!

Káli Présházikó csapata