A házikóról

1 présház, 2 férőhely, vendégház pároknak a Balaton-felvidéken


NTAK regisztrációs szám: MA20008980
Szálláshely típusa: egyéb magánszálláshely


A Káli présházikó a Balatonfelvidéki nemzeti parkban található, a Káli medence nyugati részén több millió éves tanú hegyek ölelésében. Nevét az elhelyezkedéséről valamint a kő házikó eredeti rendeltetéséről kapta.

A Házikó 2 fő kényelmes befogadásra alkalmas, felnőttbarát szálláshely. Kialakítsát-, berendezési tárgyait tekintve nagyobb társaságok vagy kisgyermekek számára nem lett alkalmassá téve.

Házi kedvenccel is érkezhettek a Kutya házirend elfogadásával, szigorú betartásával.

Itt minden a pihenésről szól. A keleti oldalon egy alsó terasz, valamint egy felső erkély-, míg a nyugati oldalon egy terasz került kialakításra. Mindhárom kiülős rész bútorozott, így a napszaktól függően szolgálhatnak napon ücsörgős olvasgatás-, laza ebéd-, vagy akár egy kellemes naplementés borozgatás helyszínéűl.


Felszereltség

A Házikóban mindent megtalálsz amely egy néhány napos, egy hetes pihenéshez szükséges. Amiről gondoskodunk: kényelmes ágy, ágynemű, törölköző, minimálisan felszerelt konyha (kenyérpirító, vízforraló, hűtőgép, sütőlap, kávéfőző kapszulával, két fő részére tányérok, evőeszközök, poharak, néhány fűszer, olaj, ásványvíz), tv, légkondi, néhány izgalmas könyv, piknik pléd, függőágy. Koncepciónk szerint a Házikó a zavartalan pihenésről, kikapcsolódásról szól, így TV-ben csupán 6-8
csatorna fogható, Wifi router nincs. Érkezéskor behűtött palack bor vár benneteket, fogyasszátok egészséggel!


Környezet, kikapcsolódási lehetőségek

A Házikó a Balaton-felvidéki nemzeti parkban, a Káli medence nyugati csücskében található. A környéken számtalan kikapcsolódási és gasztro lehetőség kínálkozik. A teljesség igénye nélkül:

 Badacsony – 8 km
 Badacsonytomaji strand – 9,8 km
 Kisfaludy kilátó – 10,8 km
 Szigligeti vár – 8,8 km
 Csobánc vára – 9 km
 Szigligeti strand – 11,5 km
 Búza lelke pékség – 2,9 km
 Tapolcai tavasbarlang – 3,7 km
 Káptalantóti piac -7.5 km
 ezen kívül számtalan túra útvonal karnyújtásnyira
 Keszthely – 26 km
 Hévíz – 32 km
 Kapolcs – 19,2 km
 Nemesgulács – 4.6 km
 Káptalantóti -7.5 km
 Köveskál – 16,4 km
 Kővágóörs – 15,3 km
 Bazaltorgonák (bazaltorgonák tanösvény) – 1.6 km
 Jégbarlang – 2,2 km
 Sárkányölő Szent György emlékhely – 1,2 km
 Folly arborétum, kilátó – 12,1 km
 Taberna Infinito – 2 km
 Ezen kívül számtalan a Szent György-hegyen található borospince, fogadó a teljesség igénye nélkül: Szalay pince, Mogyoróka birtok, Vakmacska fogadó, Jóska bácsi pincéje, Fischer borház, Tibor pince, Bajnóczy pince, Nyári pince, Magashegy pincészet, Boksay pincészet, PAP Wines, Papa Áron vendéglője, Gilvesy pincészet, Menyország kerthelyiség, Killer pincészet, Szent György pince és étterem, Szászi birtok, Hóbor pince, Varga pince Hegymagas, Vecsey pince, Murci Natural Wine Bar, Horváth pince


Érkezés/ távozás

Az érkezés napján 14:00 órától tudjátok elfoglalni a szállást, a kijelentkezés napján pedig 11:00 óráig kell elhagynotok a házikót.
Amennyiben ettől eltérő igényetek lenne, jelezzétek. Ezt a lehetőségekhez (a külső szolgáltató által végzett takarítási kapacitás, illetve a következő vendégek érkezési időpontja) függvényében rugalmasan kezeljük.


Bevásárlási lehetőségek

Bevásárlási lehetőségek (Lidl, Aldi, Tesco) néhány km-en belül találhatóak Tapolcán, illetve Kisapátiban az ABC, valamint Búzalelke pékségben. Ez utóbbiban érdemes előzetes rendelést leadni. Káptalantóti termelői piac nyitvatartásáról is érdemes előzetesen tájékozódni.


Parkolás

Autóitokkal közvetlen a ház előtti ingyenes privát parkolóban tudtok parkolni. Kérjük parkolásra az erre kijelölt kavicsos részt vagy a kertet használjátok. A Káli Présházikó szinte valamennyi időjárási körülmény között megközelíthető, azonban az utolsó pár száz méteren lévő, szőlő lugasok közt vezető földút miatt a lassú, óvatos vezetés ajánlott.


Megközelítés

A Káli présházikó címe: 8284 Kisapáti Hrsz: 546.
Alábbi térkép ikonra kattintva, vagy a Káli présházikó nevet Google maps-ba beírva, útvonaltervezővel mind autóval, mind pedig tömegközlekedéssel könnyedén megközelíthető. A Google útvonaltervező iránymutatásától eltérően az utolsó 50 méteren, az „Útszéli kereszt” -nél az alábbi jelzőtáblánál kell jobbra kanyarodni, így közvetlen a házikóig fel lehet jutni.
Tömegközlekedéssel megközelítése a Kisapáti Ürgelyuk buszmegállótól mely mintegy 900 méterre található a házikótól.